top of page

Wat kan ik nog meer?

Naast het spelen is schrijven mijn grootste passie. In 2013 besloot ik enkele columns over uiteenlopende onderwerpen online te zetten, ergens op een nauwelijks vindbare website, diep verborgen in de donkere kelders van het internet. In die tijd barstte het sociale media-geweld net los en daar schreef ik dan ook graag over. "Heeft iedereen al een foto gepost van zijn bord? Dan kunnen we eten."

En toen?

In mijn masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam (2014) begon ik mijn blog 'Sax and the Pretty'. Ik wilde onderzoeken hoe je een jong publiek (15-30 jr) kon genereren voor klassieke muziek.

 

Het combineren van make-up en fashion met muziek lijkt een vreemde combinatie, maar het sloeg wel aan; al snel had SATP een groep van meer dan 6000 trouwe en jonge lezers per maand. Ik onderzocht welke manier van schrijven aansprak, welke toon ik moest aanslaan en ontdekte zo wat wel en niet werkte.

Vijf dagen per week verschenen er blogs, columns en interviews met andere musici. Daarnaast maakte ik als een van de eersten vlogs over het leven als muzikant en nam ik de kijker mee achter de schermen en zelfs mee het podium op. Door SATP zette mijn doelgroep hun eerste stappen in de concertzaal.

Content creator

Paarse mascara / Sacre du printemps
Paarse mascara _ sacre du printemps
MAC
MAC Relentlessly red
Reacties
Reactie
Interview Lilian Farahani
Reactie
Hoe ik Janine Jansen zou opmaken
Reactie

Na al dit roze geweld besloot ik het anders aan te pakken. Door het werk dat ik voor SATP deed, ontdekte ik hoe belangrijk relevante en waardevolle content is voor je bedrijf en dus ook voor jezelf als musicus. Ik begon me meer te verdiepen in social media en strategie, deed cursussen om mijn teksten te verbeteren en cursussen storytelling.

 

Dit resulteerde in het schrijven van columns voor verschillende online platforms. Daarnaast word ik regelmatig gevraagd om mee te denken over de content van organisaties die zich bezighouden met klassieke muziek of andere kunstvormen. Ik schrijf programmatoelichtingen, teksten voor in CD booklets, nieuwsbrieven, persberichten, tekst voor op flyers en help musici met het schrijven van authentieke verhalen voor op hun websites.

Wat wil ik doen?

Ik weet als geen ander dat (content) marketing voor kunst en cultuur een vak apart is. We willen allemaal zichtbaar zijn, maar hoe pak je dit nu het beste aan?

 

Het is relevanter dan ooit om verhalen te vertellen die bijdragen aan de waardering voor en de binding met jou als musicus of orkest/ensemble. Het geeft mij veel voldoening om mijn krachten en kennis van klassieke muziek ook op deze manier in te zetten.

 

Ik geef een verhaal het podium dat het verdient en maak content (in welke vorm dan ook) dat voor binding zorgt en daarnaast enthousiasme, professionaliteit en vertrouwen oproepen. Benieuwd wat ik dan precies voor jou of jouw organisatie kan betekenen? HIER neem je contact met mij op.  

bottom of page